Skip to main content

WAT WE DEDEN WAT WE DOEN

Sinds hij zich kan herinneren, heeft Christian Boer geworsteld met dyslexie. Tijdens zijn afstudeerproject Grafisch Ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft hij zichzelf gewijd aan de missie om te verbeteren en te verfijnen hoe hij, en anderen met dyslexie, kunnen omgaan met lezen.

Deze website is in Dyslexie Font
Dyslexie Font Logo

WAT WE DEDEN

In 2008 begon grafisch ontwerper Christian Boer, geboren in 1981, aan een transformerende reis. Gedreven door een passie voor leren en een persoonlijke strijd met dyslexie, veranderde Christian zijn frustratie in innovatie. Ondanks de uitdagingen tijdens zijn studie, leidde zijn aangeboren talent voor design hem naar het verkennen van hoe lettervormen de leesbaarheid kunnen verbeteren voor mensen met dyslexie.

In 2008 studeerde ik af, waarmee ik het podium zette voor de opmerkelijke reis van Dyslexie Font. In 2011 won het lettertype de Smart Urban Award in Amsterdam, nadat het de aandacht had getrokken van dyslectische bezoekers tijdens een tentoonstelling. Dit leidde tot een mediahype in Nederland, met dekking van quizspellen tot internationale websites, waarmee het publiek werd bereikt van Christmaseiland tot de VS en Australië.

De populariteit van het lettertype steeg enorm, met verzoeken voor presentaties wereldwijd, van Dubai tot Silicon Valley. Ondanks mijn minder dan perfecte Engels, als een Nederlandse persoon met dyslexie, omarmde ik de uitdaging. Met de steun van vrienden navigeerden we door deze stroomversnelling van gebeurtenissen, werkten we onvermoeibaar om zoveel mogelijk mensen te helpen en talloze vragen te beantwoorden.

Het verhaal van Dyslexie Font is meer dan een lettertype; het is een verhaal van het doorbreken van barrières, het overwinnen van uitdagingen en het maken van een wereldwijde impact op het gebied van dyslexie. Samen hebben we de storm doorstaan en blijven we pleiten voor inclusiviteit en toegankelijkheid voor iedereen.

WAAR WE GINGEN

Sommige van de presentaties hieronder bevatten links naar online video's.

2011 – TEDx Dubai – Dubai UAE Go to
2011 – PechaKucha – Amsterdam NL
2012 – This Happened – Utrecht NL
2012 – EduShock – Nijmegen NL
2012 – Pinc – Zeist NL
2012 – Nationale Dyslexie Conferentie – NL
2012 – MBO City – Ede NL
2014 – Istanbul Design Biennale – TR
2015 – TEDxFultonStreet – New York US Go to
2015 – TEDxUNIST – Zuid Korea Go to
2016 – Big Idea Fest – San Jose US Go to
2017 – Victor & Albert Museum – Londen UK
2022 – School of Architecture – Londen UK Go to

AWARDS

Smart Future Minds Awards
First price – Amsterdam NL

Design To Improve Life Awards
Finalist – Kopenhagen DK

FastCompany Innovation by Design Awards
Finalist, New York US

Rabobank New Generation Pitch Awards
First price, Utrecht NL

WAT WE DOEN

Met 15 jaar expertise in tekstlay-out bieden wij waardevol advies over het creëren van dyslexie-vriendelijke leesbare tekstlay-out.

Wij delen onze inzichten met uitgevers, websitebouwers, nieuwsmedia, dyslexie-organisaties en overheidsapplicaties, waarbij we het belang benadrukken van toegankelijke tekstlay-out en communicatiestroom.

Maak je boodschap universeel toegankelijk - laat ons je begeleiden bij het creëren van inhoud die iedereen gemakkelijk kan begrijpen.

WAT WE VERANDEREN

We gaan verder dan het bieden van oplossingen - we bevorderen een gemeenschap van begrip rond dyslexie. De helft van onze tijd is gewijd aan het delen van cruciale inzichten over dyslexie, waarbij we begeleiding bieden bij het herkennen ervan. Verken onze uitgebreide dyslexiepagina, met uitgebreide informatie en essentiële tips voor individuen die te maken hebben met dyslexie of die het beter willen begrijpen.

We hebben met trots vrijwilligerswerk gedaan bij prominente dyslexie-organisaties in Nederland. Sinds 2018 organiseren we de Week van Dyslexie hier in Nederland, een evenement voor ouders, leraren, wetenschappers en kinderen. Deze initiatief toont niet alleen het nieuwste onderzoek, maar biedt ook praktische inzichten voor ouders en bevordert een genuanceerd begrip van dyslexie binnen de bredere context van neurodiversiteit in onze samenleving.

CIn samenwerking met de HOI Foundation streven we ernaar om de inherente sterke punten van individuen met dyslexie te benadrukken. Doe met ons mee om de unieke kenmerken te waarderen die elke persoon met dyslexie tot een waardevolle bijdrager maken aan onze diverse menselijke gemeenschap.

VICTORIA & ALBERT MUSEUM

Wist je dat de eerste schetsen en geschriften van het idee van de Dyslexie Font en een boek dat in het lettertype is gemaakt, zijn opgenomen in de bibliotheekcollectie van het Victoria and Albert Museum in Londen? Deze schetsen en het boek waren oorspronkelijk onderdeel van een tentoonstelling over design en toegankelijkheid van het Victoria and Albert Museum, voordat het naar Londen ging.

OVER DYSLEXIE

Dyslexie maakt deel uit van het neurodiversiteitsspectrum. Neurodiversiteit is een term die de diversiteit van menselijke hersenen en geesten erkent, en ziet de sterke punten en uitdagingen van elk neurotype.